Norlie och KKV

Bild av Yoye Lapogian

8 maj 2017

Norlie & KKV på årets School’s out i Bollebygd

Årets huvudartist på School’s out 2017 är Norlie & KKV.  Med hitlåtar som “Ingen annan rör mig som du” och “tröjan du hatar” med flera kommer i år bandet till Bollebygd på skolavslutningsfestivalen Schools out.

Precis som förra året kommer, utöver huvudbandet, satsningen att ligga på lokala förmågor. Så elever från Bollebygdsskolan kommer stå för övrig underhållning och konfrenciersskapet.

– Vi är jätteglada över att lyckats boka Norlie & KKV till årets school's out, vi gick ut och frågade i klasserna vilket band man ville ha och sedan tog vi kontakt med bandet som flest önskat tillsammans med ungdomsutvecklarna som har hjälpt oss med kontraktskrivning med mera, säger Nora Bengtsson från elevarbetsgruppen på Bollebygdsskolan

Om School's out

Syftet med School's out är att ge ungdomarna en härlig skolavslutning och skapa nya traditioner med nyktra vanor. School's out Bollebygd arrangeras för åttonde året och det började som ett initiativ från en förälder. Efter första årets succé beslutade kommunfullmäktige i Bollebygd att School´s out ska vara den självklara mötesplatsen på skolavslutningen. Under åren har artister som Petter, Kapten Röd, Lillasyster, Ulrik Munther, DoggeDoggelito, Sibelle och Syster sol, Thomas Stenström och Björn Rosenström spelat på festivalen. Arrangamanget School’s out fick förra året utmärkelsen IQ certifierat av stiftelsen, för sin insats för sundare alkoholvanor bland unga.

Festivalområde på Krafthuset

På Krafthusområdet kommer det byggas upp ett festivalområde med möjlighet att prova olika aktiviteter, aktiviteterna kommer i år att utformas som en femkamp då så många som möjligt ska ges möjlighet att prova på. Dartklubben, Baff Handboll och flera inhyrda aktiviteter såsom segway och höghöjdstrampolin kommer finnas på området. Det finns även grill och café. Europadirekt Sjuhärad, som är med och arrangerar, kommer på samma sätt som förra året vara på plats med sitt EU-tält laddat med happenings kopplat till ungdomar och EU.

När och var

School's out Bollebygd 2017 äger rum på Krafthusområdet den 16 juni för ungdomar i årskurs 7 och uppåt. Det är fri entré till arrangemanget.