Europa direkt Sjuhärad

Europa Direkt Sjuhärad

Europa Direkt Sjuhärad är Sjuhärads informationskontor när det gäller EU-frågor.

Kontoret är till för att ge dig som invånare eller verksam i Sjuhärad, information och kunskap om EU samt att stimulera till debatt om EU-frågor som har betydelse för vårt område.

På denna sida har vi den vanligaste informationen om EU och dess verksamhet. Information och länkar kan du ha nytta av ifall du till exempel är studerande, beslutsfattare, lärare eller vill veta mer om ett särskilt politiskt område.

Vi uppdaterar även sidan varje vecka med aktuella nyheter från EU-kommissionen och EU-parlamentet.

Om Europa Direkt Sjuhärad

Bollebygd kommun driver Europa Direkt Sjuhärad i samarbete med Europeiska kommissionen med stöd av Västra Götalandsregionen.

Kontoret ingår i ett nätverk av ca. 500 regionala kommunikationskontor i Europa varav 16 kontor finns i Sverige.

I Bollebygd finns en arbetsgrupp av informatörer som har EU arbetet som en del i sina befintliga tjänster. I arbetsgruppen finns lärare, ungdomsutvecklare, bibliotekarie, folkhälsosamordnare, kultur- och fritidschef, kommunassistent, arbetsmarknadscoach och projektledare.

Kalendarium

Vi ordnar aktiviteter, seminarier och evenemang kring aktuella EU-frågor. Se vad som händer i Sjuhärad under vårt kalendariumlänk till annan webbplats.

Kontakt

Varmt välkommen att besöka Europa Direkt kontoret på Krafthuset i Bollebygd. Du når oss även på telefon eller mail på ordinarie kontorstider.


Frågor

Finns det något du vill veta om EU? Ställ gärna din fråga direkt här på sidan.