Ung i kommunen

Bollebygd är en kommun i rörelse och vi vill tillsammans med er, växa.

Bollebygds kommun är en ung kommun som växer stadigt. Du som barn eller ungdom är viktig för kommunen och vi vill gärna att du hör av dig med dina frågor och synpunkter.

Kommunens ungdomsverksamhet driver kommunens ungdomsgård. Hit är du välkommen tre kvällar i veckan. Vi vill gärna att du kommer till oss med dina idéer och berättar vad du vill göra, vi finns till för dig.

På ungdomsgården kan du sitta i caféet, låna en dator, eller bara ta en fika med lite kompisar.

Det finns även många föreningar med verksamhet för barn och ungdomar, samt Kulturskolan där du förutom att spela ett instrument kan delta i olika kurser som dans, drama och bild & form.

Sommarlovsaktiviteter 2017

Bollebygds Kommun har i år blivit beviljat statligt stöd för att skapa fria sommarlovsaktiviteter för barn i ålder 6-15 år. Stödet har två syften det ena är att ge alla möjlighet att få ett meningsfullt sommarlov utan att det ställer ekonomiska krav på familjen och det andra är att öka integrationen i åldersgruppen.

I Bollebygd tror vi på tillsammanskapet och vill därför erbjuda alla föreningar/organisationer att söka extra medel för att skapa dessa möjligheter för våra barn. I nedan filer kan du läsa mer om kriterier och ansökningsförfarande med mera, samt anmäla din/er aktivitet på bifogad blankett.

Om ni vill ansöka om medel för sommarlovsaktivitet så skicka in ansökningsblanketten, digitalt eller analogt, till Bollebygds kommun senast den 28 April. Du är också välkommen att höra av dig om du har frågor om aktivitetsstödet.

Blankett för sommarlovsaktiviteter 2017

Kriterier för sommarlovsaktiviteter 2017